Invigning av Innebandy-VM i Göteborg 2014

Traditionellt har Innebandy-VM invigts i huvudarenan i anslutning till hemmanationens första match. I VM-konceptet 2014 ville vi och arrangören lyfta VM till att bli en del av Julstaden Göteborg, och vi fick uppdraget att skapa invigningen som en del av upptändningsceremonin då hela staden tänds med julljus i träd och på fasader. Upptändningsceremonin är ett årligt återkommande evenemang på Götaplatsen och vårt uppdrag var att implementera innebandy och skapa en sammanhållen show som på ett naturligt sätt knöt samman de båda företeelserna.

Tillsammans med Göteborg&Co tog vi fram ett koncept där barn och ungdomar från lokala innebandyföreningar tågade från Gustaf Adolfs torg upp till Götaplatsen och bildade en fond för scenen på trapporna upp mot konstmuseet. Varje lag representerade en deltagande nation och viftade med flaggor och glowsticks som lyste i mörkret.

I uppdraget ingick också att lösa logistiken med de 16 landslag som skulle närvara under ceremonin men ändå inte behöva stå ute i kylan med risk för hälsan inför det stundande mästerskapet.

Resultatet blev den mest publika och uppskattade invigningen genom Innebandy-VM:s historia.

Posted in Okategoriserade.